Veliki pozdrav svima 🙂

Ovom prilikom želim da se dotaknem teme koja je od izuzetnog značaja za razumevanje procesa isceljenja. Ona se tiče različitih načina gledanja na rešavanje zdravstvenih problema. Ova različita gledišta imaju naravno i svoje posledice. Pokušaću da sa nekoliko slikovitih primera dočaram različite pristupe i načine razmišljanja koji su doveli do njihove primene u praksi.

Droga

Strastveni pušač odluči naglo da ostavi pušenje. Nakon nekoliko dana primeti da mu je disanje postalo otežano. Krene da kašlje, prvo suvim kašljem, a kasnije da izbacuje šlajm i sluz različitih boja. Ovo stanje potraje dva pa čak i tri meseca. Nakon toga na društvanom okupljanju poklekne i zapali cigaretu. Odmah oseti kako lakše diše i kako kašalj posustaje. Suta zapali još koju čisto da proveri, kad ono stvarno, mnogo lakše diše i više uopšte ne kašlje. Zaključi da su njemu cigarete neophodne da bi dobro disao i da su odlične protiv kašlja te nastavi da puši misleći da bez cigareta ne može.

Isti princip može se primeniti i za ljude koji ne mogu da se razbude bez kafe, ili ih boli glava kad ne piju kafu, a prođe kad popiju. Isti princip važi i za narkomana koji ima burne reakcije kada prestane sa korišćenjem droge. Njemu je neophodno da nastavi da unosi drogu kako ne bi proživljavao burne reakcije odvikavanja i čišćenja. Isto važi i kada se odvikavamo od mesa, sira, kuvane hrane, šećera, soli, ulja itd…

Suzbijanje

Ovakvo stanje je veoma jednostavno objasniti. Kada telo dobije novi otrov sa kojim treba da se nosi i koji ga ugrožava, ono prebacuje svoju energiju u potpunosti na bavljenje tim problemom. Reakcije izbacivanja starih naslaga su potisnute jer je telo dobilo spoljašnju stimulaciju i signal da je neposredno ugroženo. Supstanca koja je unesena je stimulans, upravo zato što navodi telo da ubrzava svoje metaboličke i eliminacione procese kako bi tu supstancu izbacilo.  Ovakva stimulacija može dovesti do kratkoročnog osećaja dobijene energije pa čak i euforije dok je telo u stanju uzbune radi izbacivanja neželjenih materija. Odatle potiče i zabluda da nam ovakve supstance daju energiju. Kasnije imamo period smanjane energije i osećaja iscrpljenosti što nas navodi da supstacu ponovo unesemo.

Većina supstanci koja dovodi do ubrzanog nestanka simptoma je u stvari stimulans koji suzbija prirodne procese čišćenja tako što preusmerava napore tela na drugu stranu. Simptome koje smo imali do tada nestaju, ali zato često imamo pojavu drugih, jednako neprijatnih. Oni se u medicini i farmaciji nazivaju neželjene reakcije na lek. Ovo je jedan od glavnih mehanizama upravljanja simptomima koje koristi današnja zvanična medicina. Ipak, treba imati u vidu da stalna stimulacija tela otrovima, ipak dovodi do postepenog hroničnog trovanja. Bez obzira što otrov nije dovoljno jak da nas odmah usmrti, njegovi efekti se gomilaju i posledice po telo su neminovne nakon dugotročnog izlaganja.

Sečenje

Odnese čovek kola kod mehaničara jer mu se upalila lampica na kontrolnoj tabli. Požali se takođe i da auto ne vuče kako treba. Mehaničar vrlo brzo ustanovi da je problem u zapušenom filteru goriva. Posavetuje on tada svog klijenta da je najbolje da taj filter izvadi, jer mu i onako nije neophodan, kola mogu da idu i bez njega. Klijent se složi i filter bi izvađen. Ipak, lampica na kontrolnoj tabli se nije ugasila, pa mehaničar reši da za svaki slučaj preseče žicu koja vodi do nje, da ne bi nervirala i ometala vozača. Ovde možemo videti dva tipa sečenja, a to je isecanje cele pogođene oblasti, kao i presecanje komunikacije o problematičnom stanju. Obe ove metode lako se mogu prepoznati i u savremenoj medicini, gde su u širokoj primeni.

Prljavština

U svim navedenim primerima može se prepoznati jedna sličnost. Nju možemo najlakše imenovati kao zanemarivanje uzroka. Nije nedostatak cigareta uzrok kašljanja. Nije filter uzrok slabosti. Nije manjak antibiotika uzrok infekcije, niti su to bakterije. Sva ova stanja imaju zajednički uzrok, a to je nagomilan otpad koji pravi probleme. Tera nas na kašalj da ga izbacimo, zapušava filtere i mami mikroorganizme da dođu i da se njime hrane. Naš strah od ovih reakcija nas navodi na to da tražimo način da one što pre prestanu, i upadamo u zamku potiskivanja i seckanja. Upravo zato se problemi uvek vraćaju, u istom ili pak većem intenzitetu, dok god se ne pozabavimo uzrokom i dozvolimo svom telu da se čisti od starih naslaga, bez dodavanja novih. Ovaj proces podrazumeva prestanak sa bilo kakvom veštačkom stimulacijom tela, i kao takav nosi sa sobom period osećaja smanjene energije i čestih reakcija eliminacije. Detoksifikacija nam dozvoljava da se konačno suočimo sa pravim stanjem stvari, pomirimo se sa tim gde jesmo i krenemo u preokretanje situacije.

Za sve koji žele da se upuste u ovaj proces na sajtu su podeljeni PROTOKOLI u kojima svako može da pronađe sa sebe prihvatljiv nivo i uđe u novu godinu na putu promene štetnih navika. 

 

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu i energiji!

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *