Dodatne metode

Osnovu svakog detoksifikacionog protokola predstavlja prelazak na prirodan način ishrane unosom sveže, žive, presne biljne hrane, u prvom redu voća. Nadogradnju predstavlja upotreba lekovitog bilja u meri u kojoj je neophodna i korisna. Ipak za postizanje maksimalnih rezultata neophodno je uključiti u svoj protokol još mnoge aktivnosti i radnje koje će imati ulogu davanja podrške celokupnom ljudskom sistemu u ovom procesu. Što više navedenih metoda uvrstimo u svoj protokol to ćemo dati veću podtšku svom procesu isceljenja i na konkretniji način usmeriti svoju svesnu nameru u pravcu oporavka.

Neke od tih metoda su:

 1. TELESNE VEŽBE – su odličan način za pokretanje limfotoka i stimulisanje eliminacije znojanjem i naravno za dobijanje i održavanje snage. Za vreme protokola najbolje su lagane vežbe: joga, istezanje, trampolina, vijača, duge šetnje na svežem vazduhu, lagano trčanje ili vožnja biciklom. Odlične su za stimulaciju čišćenja fizičkog tela i za energetski balans. U periodima smanjene eliminacije i povišene energije može se pristupiti i intenzivnijem treniranju kao što su Kaliestenika, HIIT, Krosfit, borilačke veštine, bavljenje sportovima ili pak teretana.

 2. MEDITACIJA – je izuzetan način za eliminaciju ometajućih mentalnih uticaja i samim tim čišćenje mentalnog tela koje je nezaobilazan deo našeg sistema. Ovo je odličan način da se eliminišu nepovoljna uverenja, da se otvore novi vidici i oslobodi prostor za duboke uvide.

 3. ISPIRANJE DEBELOG CREVA – klistirima ili putem hidrokolon terapije pomaže eliminaciju velikih količina zaostalih materija iz našeg tela, koje predstavljaju jedan od glavnih razloga propadanja fizičkog zdravlja.

 4. SAUNA – je jedan od najboljih načina za stimulisanje eliminacije putem kože koja predstavlja naš najveći eliminacioni organ i koji se često naziva trećim bubregom. Za početnike se preporučuje da krenu polako (5-10 min) i postepeno se navikavaju na korišćenje saune.

 5. HIDROTERAPIJA – je odličan način za stimulaciju limfne i krvne cirkulacije. Obavlja se za vreme tuširanja tako što se naizmenično tuširamo toplom pa hladnom vodom, a završavamo tuširanjem hladnom. Prelaske sa tople na hladnu u početku praviti postepeno, dok se telo ne navikne, a kasnije ćamo moći da pravimo i naglije promene. Odlična je da se praktikuje nakon saune.

 6. SUVO ČETKANJE KOŽE – pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija kože i, otvara pore i stimuliše cirkulaciju krvotoka i limfotoka i u velikoj meri olakšava eliminaciju znojanjem putem kože. Preporučuje se pre saune ili hidroterapije.

 7. UZEMLJENJE – dodir golom kožom sa zemljom preko stopala, šaka ili tela. Poželjno je i grljenje drveća. Veoma značajno za otpuštanje negativne energije i balansiranje energetskog sistema.

 8. ENERGETSKI TRETMANI – su veoma korisni za usmeravanje protoka energije kroz naša tela. Obavlja se uz pomoć obučenog ili intuitivnog praktičara. U ove metode spadaju akupunktura, reiki, bioenergetski tretmani i tome slični metodi.

 9. KIROPRAKTIKA – je veoma moćna disciplina koja se bavi balansiranjem nepravilnosti manifestovanih na kičmenom stubu i u koštanom sistemu. Kičmeni stub je jedan od osnovnih energetskih kanala njegovo pravilno funkcionisanje ima ogroman uticaj na integritet celokupnog telesnog sistema.

 10. VIZUALIZACIJE – mentalno, čulno, energetsko i emocionalno predstavljanje svojih tela kao zdravih i celovitih u sadašnjem trenutku, stvaranje u sebi osećaja zdravlja i stabilnosti i manifestacija zdravlja u fizičkom telu usmerena iz nefizičkih izvora. Idealan pratilac meditacije i njena praktična nadogradnja.

 11. BORAVAK U PRIRODI – svež jonizovan vazduh kao hrana i lek najpristupačniji je u šumama, kraj reka i na obalama mora i ima nemerljiv uticaj na brzinu i kvalitet oporavka.

 12. IZLAGANJE SUNCU – Sunca se ne trebamo plašiti, ono nam donosi nebrojene benefite, od proizvodnje vitamina D, preko uklanjanja gljivica i stimulacije znojenja to same energije koja se upija preko kože i očiju i koristi u sistemu. Potrebno je jedino voditi računa o periodu privikavanja na duže izlaganje.

 13. DUBOKO STOMAČNO DISANJE – način za pokretanje limfotoka i povećanje zasićenja tkiva kiseonikom, kao i odlična fizička vežba ca core mišiće.

 14. MASAŽE – odličan način za opuštanje i ukljanjanje stresa, kao i za stimulaciju nervnog, endokrinog i limfnog sistema.

 15. NETI POSUDA – klistir za sinuse, odličan način za ispiranje naslaga okorele sluzi koje sprečavaju optimalno hlađenje i pravilan dotok kiseonika ka mozgu i njegovo optimalno hlađenje.

 16. CILJEVIZapisati svoje dugoročne i kratkotočne ciljeve na list papira i nositi UVEK sa sobom, i što češće se podsećati . Ovo je korak koji je izuzetno moća alatka za fokusiranje svesne ali i nesvesne energije ka manifestaciji željenog života. Može se smatrati i OBAVEZNIM!

Ovo naravno nisu sve metode koje je moguće uvesti u svoj protokol, već samo neke od onih koje sam isprobao u sopstvenom iskustvu i za koje znam da daju rezultate. Svačije potrebe su drugačije, kao i naravno izvori odakle crpe svoja znanja. Ukoliko znaš još neke korisne metode koje nisu ovde spomenute ostavi komentar i stavi nam svima do znanja.

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu! 

🙏💜🕉☯☮🍈🍉🍋🍌🍍🍎🍐🍑🍒🍓🍏🍇

 

Blog možeš pratiti na Facebook stranici.

 

Opšti protokoli koji su namenjeni svima koji žele da učine prelazak na prirodni životni stil mogu se pronaći OVDE.

Ukoliko ti je potrebna pomoć na putu prirodnog zdravlja ili u primeni protokola na raspolaganju sam za individualne konsultacije, iridološke nalaze, energetske tretmane i izrade individualnih detox protokola. Detaljnije informacije nalaze se OVDE.

Kontakt: tel/viber – +38163585656; whatsapp: +66826090098; FACEBOOK; email – kontakt@detoksifikacija.com

Donacije za izradu, rast i razvoj sajta se mogu izvršiti putem PAYPALA ili uplatom na dinarski račun 160-5500100793017-46.

Širi info:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *