Dodatne metode

Osnovu svakog detoksifikacionog protokola predstavlja prelazak na prirodan način ishrane unosom sveže, žive, presne biljne hrane, u prvom redu voća. Nadogradnju predstavlja upotreba lekovitog bilja u meri u kojoj je neophodna i korisna. Ipak za postizanje maksimalnih rezultata neophodno je uključiti u svoj protokol još mnoge aktivnosti i radnje koje će imati ulogu davanja podrške celokupnom ljudskom sistemu u ovom procesu. Što više navedenih metoda uvrstimo u svoj protokol to ćemo dati veću podtšku svom procesu isceljenja i na konkretniji način usmeriti svoju svesnu nameru u pravcu oporavka.

Neke od tih metoda su:

 1. TELESNE VEŽBE – su odličan način za pokretanje limfotoka i stimulisanje eliminacije znojanjem i naravno za dobijanje i održavanje snage. Za vreme protokola najbolje su lagane vežbe: joga, istezanje, trampolina, vijača, duge šetnje na svežem vazduhu, lagano trčanje ili vožnja biciklom. Odlične su za stimulaciju čišćenja fizičkog tela i za energetski balans. U periodima smanjene eliminacije i povišene energije može se pristupiti i intenzivnijem treniranju kao što su Kaliestenika, HIIT, Krosfit, borilačke veštine, bavljenje sportovima ili pak teretana.

 2. MEDITACIJA – je izuzetan način za eliminaciju ometajućih mentalnih uticaja i samim tim čišćenje mentalnog tela koje je nezaobilazan deo našeg sistema. Ovo je odličan način da se eliminišu nepovoljna uverenja, da se otvore novi vidici i oslobodi prostor za duboke uvide.

 3. ISPIRANJE DEBELOG CREVA – klistirima ili putem hidrokolon terapije pomaže eliminaciju velikih količina zaostalih materija iz našeg tela, koje predstavljaju jedan od glavnih razloga propadanja fizičkog zdravlja.

 4. SAUNA – je jedan od najboljih načina za stimulisanje eliminacije putem kože koja predstavlja naš najveći eliminacioni organ i koji se često naziva trećim bubregom. Za početnike se preporučuje da krenu polako (5-10 min) i postepeno se navikavaju na korišćenje saune.

 5. HIDROTERAPIJA – je odličan način za stimulaciju limfne i krvne cirkulacije. Obavlja se za vreme tuširanja tako što se naizmenično tuširamo toplom pa hladnom vodom, a završavamo tuširanjem hladnom. Prelaske sa tople na hladnu u početku praviti postepeno, dok se telo ne navikne, a kasnije ćamo moći da pravimo i naglije promene. Odlična je da se praktikuje nakon saune.

 6. SUVO ČETKANJE KOŽE – pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija kože i, otvara pore i stimuliše cirkulaciju krvotoka i limfotoka i u velikoj meri olakšava eliminaciju znojanjem putem kože. Preporučuje se pre saune ili hidroterapije.

 7. UZEMLJENJE – dodir golom kožom sa zemljom preko stopala, šaka ili tela. Poželjno je i grljenje drveća. Veoma značajno za otpuštanje negativne energije i balansiranje energetskog sistema.

 8. ENERGETSKI TRETMANI – su veoma korisni za usmeravanje protoka energije kroz naša tela. Obavlja se uz pomoć obučenog ili intuitivnog praktičara. U ove metode spadaju akupunktura, reiki, bioenergetski tretmani i tome slični metodi.

 9. KIROPRAKTIKA – je veoma moćna disciplina koja se bavi balansiranjem nepravilnosti manifestovanih na kičmenom stubu i u koštanom sistemu. Kičmeni stub je jedan od osnovnih energetskih kanala njegovo pravilno funkcionisanje ima ogroman uticaj na integritet celokupnog telesnog sistema.

 10. VIZUALIZACIJE – mentalno, čulno, energetsko i emocionalno predstavljanje svojih tela kao zdravih i celovitih u sadašnjem trenutku, stvaranje u sebi osećaja zdravlja i stabilnosti i manifestacija zdravlja u fizičkom telu usmerena iz nefizičkih izvora. Idealan pratilac meditacije i njena praktična nadogradnja.

 11. BORAVAK U PRIRODI – svež jonizovan vazduh kao hrana i lek najpristupačniji je u šumama, kraj reka i na obalama mora i ima nemerljiv uticaj na brzinu i kvalitet oporavka.

 12. IZLAGANJE SUNCU – Sunca se ne trebamo plašiti, ono nam donosi nebrojene benefite, od proizvodnje vitamina D, preko uklanjanja gljivica i stimulacije znojenja to same energije koja se upija preko kože i očiju i koristi u sistemu. Potrebno je jedino voditi računa o periodu privikavanja na duže izlaganje.

 13. DUBOKO STOMAČNO DISANJE – način za pokretanje limfotoka i povećanje zasićenja tkiva kiseonikom, kao i odlična fizička vežba ca core mišiće.

 14. MASAŽE – odličan način za opuštanje i ukljanjanje stresa, kao i za stimulaciju nervnog, endokrinog i limfnog sistema.

 15. NETI POSUDA – klistir za sinuse, odličan način za ispiranje naslaga okorele sluzi koje sprečavaju optimalno hlađenje i pravilan dotok kiseonika ka mozgu i njegovo optimalno hlađenje.

 16. CILJEVIZapisati svoje dugoročne i kratkotočne ciljeve na list papira i nositi UVEK sa sobom, i što češće se podsećati . Ovo je korak koji je izuzetno moća alatka za fokusiranje svesne ali i nesvesne energije ka manifestaciji željenog života. Može se smatrati i OBAVEZNIM!

Ovo naravno nisu sve metode koje je moguće uvesti u svoj protokol, već samo neke od onih koje sam isprobao u sopstvenom iskustvu i za koje znam da daju rezultate. Svačije potrebe su drugačije, kao i naravno izvori odakle crpe svoja znanja. Ukoliko znaš još neke korisne metode koje nisu ovde spomenute ostavi komentar i stavi nam svima do znanja.

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu i energiji! 

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *