Veliki pozdrav svim čitaocima i još veće hvala na neizmernom strpljenju i razumevanju po pitanju mog ličnog procesa. Nakon dužeg vremenskog perioda koji sam posvetio radu na sebi, putovanjima, detoxu, obukama i novim iskustvima osećam se spremnim da podelim sa vama i ovu drevnu dubinsku metodu koju sam imao privilegiju da naučim. U pitanju je naravno Či Nei Tsang terapija, kako i sam naslov ukazuje.

Šta je Či Nei Tsang?

Najjednostavniji način da se približi ovakva tema jeste da krenemo od značenja samih reči. Njihovo preklo datira iz tradicionalne kineske medicine, odakle potiče i akupnktura i mnoge druge metode, i može se prevesti kao:

Či – životna energija;

Nei Tsang – rad na unutrašnjim organima.

Na ovaj način grubo možemo reći da je u pitanju energetski rad na unutrašnjim organima. Naime, taoistički monasi su još u davnim vremenima primetili da je stomačna duplja centar za sakupljanje i skladištenje snažnih emocionalnih energija, koje u ovom predelu ostaju zaključane i mogu u velikoj meri doprineti stvaranju i razvoju velikog broja siptoma narušenog zdravlja. Kako bi pomogli pokretanje ovih energija oni su razvili terapijski sistem tačaka i ciljanih pokreta u predelu abdomena kako bi se zarobljena energija oslobodila. Ova energija može biti u fizičkom obliku, kao naslage i zadebljanja u tkivima, a ove dalje imaju i svoju emocionalnu i energetsku komponentu. 

Efekti Či Nei Tsang masaže

Efekti ovog terapijskog metoda su ono što je mene najviše privuklo, budući da u teoriji i praksi detoksifikacije veliki naglasak stavljamo upravo na pokretanju i pravilnom radu probave i drugih unitrašnjih organa. Ova masaža predstavlja odličnu podršku procesima čišćenja tela jer pomaže da se pokrene pravilan rad tankog i debelog creva, kao i jetre, želudca, bubrega, slezine, pankreasa, srca, pluća, stomačnih mišića, dijafragme i krvne i limfne cirkulacije. Svi ovi organi su nam u domašaju putem trbušne duplje direktno ili posredstvom refleksoloških tačaka i uživaju dobrobiti primene ovog metoda u smislu pokretanja njihove pravilne funkcije na fizičkom i energetskom nivou.

Druga grupa efekata tretmana je emocionalne prirode. Često se može desiti da primalac terapije oseti snažna emocionalna pražnjenja kada se radi na određenim tačkama koje nose u sebi emocionalni naboj i stagnaciju energije. Tretman je usmeren ka delovanju na ove tačke na način koji omogućava otključavanje i oslobađanje emocionalnih blokada koje nosimo u stomaku. U tom smislu ova terapija predstavlja naše povezivanje sa svojom prošlosti i sa samim centrom svog bića za koji se veruje da se nalazi u predelu neposredno ispod pupka (Hara, Tantien).

Za stomak se veruje da predstavlja drugi, a možda čak i prvi mozak u ljudskom telu i u tom smislu ovim putem možemo uticati i na poboljšanje raznih neurološlih, autoimunih, kognitivnih, psiholoških, psihosomatskih i emocionalnih stanja. Ne trebamo zaboraviti ni da je stomak naš centar stabilnosti fizičkog tela odakle potiče svaki fizički pokret, kao i naše disanje. U tom smislu svi neuromotorni procesi koji se odigravaju u našem telu takođe uživaju pozitivne efekte ovog tretmana.

Kontraindikacije

Kao i sve terapijske metode, i Či Nei Tsang ima i određene slučajeve gde se ne bi trebao primenjivati. To su: 

  • u prvih 12 meseci nakon hirurške intervencije u somačnoj duplji;
  • u prisustvu akutnih kožnih manifestacija;
  • za vreme trudnoće ili menstruacije;
  • u prisustvu kontraceptivne spirale.

Demonstracija

U ovom odeljku ostaviću nekoliko video klipova koji pokazuju otprilike kako izgleda masaža.

Promocija

Budući da sam završio obuku za davanje Či Nei Tsang tretmana želim da počnem da delim ovu moćnu metodu sa svojim čitaocima i klijentima. U tom smislu organizujem promociju ove usluge za sve čitaoce koji se jave u mesecu septembru i zakažu tretman. Ko god se javi pre 1.10. u prilici je da  zakaže masažu po promotivnoj ceni od 2000 RSD.  Trajanje tretmana je 60-70 min u zavisnosti od uvodnog razgovora i drugih okolnosti, i održava se u Zrenjaninu. Zakazivanje se može obaviti putem:

  • telefona ili Viber aplikacije na br +38163585656;
  • maila – kontakt@detoksifikacija.com. 
  • Facebook profila.

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu i energiji! 

Pitanja, predlozi, komentari, lajkovi i podele su dobrodošli!

🙏💜🍈🍉🍋🍌🍍🍎🍐🍑🍒🍓🍏🍇

Blog možeš pratiti na Facebook stranici.

 

Besplatni protokoli za prelazak na prirodni životni stil mogu se pronaći OVDE.

Ukoliko ti je potrebna pomoć na putu prirodnog zdravlja ili u primeni protokola na raspolaganju sam za individualne konsultacije, iridološke nalaze, energetske tretmane i izrade individualnih detox protokola. Detaljnije informacije nalaze se OVDE.

Kontakt: tel/viber – +38163585656; whatsapp: +66826090098; FACEBOOK; email – kontakt@detoksifikacija.com

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.