Prelazak na voćnu ishranu

Nakon jednomesečne tranzicije i sistematskg izbacivanja kuvane hrane iz ishrane počinjem da osećam da mi apsolutno sva kuvana hrana daje osećaj nadutosti i težine. Rešavam da pređem na 100% sirovu ishranu, a po preporuci dr Morsa odlučujem se da to bude voće kao najintenzivnija opcija za detoksifikaciju. Njegova uzrečica je voće, bobice i bostan (fruits, berries and melons), a krajem jula je idealna prilika da se živi na lubenicama i dinjama, što i činim sve do početka septembra. A nakon toga prelazim grožđe koje mi je isključiva hrana sve do sredine oktobra. Voćnu ishranu narušavam svega nekoliko puta u trenucima kada mi je bilo neophodno uzemljanje i balans i tada posežem za salatama koje su odlične za te potrebe. Ubrzo počinjem da osećam efekte poboljšane hidratacije i već u prvom mesecu potpuno gubim osećaj žeđi, ne osećam potrebu za vodom i prestajem da je pijem. U ovom periodu takođe počinjem i protokol sa lekovitim biljem u obliku biljnih tinktura. Režim daje veoma brze rezultate u vidu veoma raznovrsnih detokifikacionih reakcija.

Više...

Emocionalni detoks

Ishrana koja se sastoji samo od voća je energetski najintenzivnija moguća i kod mene se to bio okidač za izuzetno intenzivan detox emocionalnog sistema. Može se reći da sam oko 2 nedelje živeo u konstantnom napadu panike, anksioznosti i paranoje. Ovakve epizode su mi se i ranije događale s vremena na vreme, ali su trajale od nekoliko minuta do nekoliko sati i povlačile se. Ovog puta bilo je drugačije. Javljaju se osećaji proganjanja, kao da mi neko želi zlo i da me povredi. A sve u mislima/umu. Olakšanje pronalazim u fokusu na sadašnji trenutak, vežbam disanje, meditiram. Ovo je period života koji mi je pokazao da je strah pojava koja se ne dešava u sadašnjem trenutku već kada nam je fokus na potencijalnoj budućnosti. Kada konstruišemo zastrašujuć scenario, režiramo ga i odigravamo u sopstvenoj mašti. Plašimo se onoga što se još uvek nije ni desilo, a verovatno nikada ni neće. Često i automatski. Po navici. I da sve to sami sebi činimo. Ovakav uvid je veoma oslobađajući jer stvara određenu dozu imunosti na strah. A strah je najveća prepreka daljem rastu. 

Detoks reakcije

Paralelno sa detoksom emocionalnog sistema dešavaju se i fizičke reakcije. Pojavljuju se bubuljice po licu, crvenila, osipi, blande po koži i gotovo neizdrživ svrab dolaze i prolaze u naletima. Javljaju se i senzacije nalik groznicama, jeza podilazi celo telo, varira telesna tempertura i krvni pritisak. Počinje da boli i otiče stara povreda kolena, i ramena. Otiču i smanjuju se limfni čvorovi u grlu i preponama. Osećam kako telo počinje da ubrzano pumpa iz sebe nečistoće, koje izlaze kroz kožu, stolicu i urin. U jednom periodu telesni miris je gotovo neizdrživ, i nemoguče ga je regulisati kupanjem jer mu je poreklo iznutra. Otrovi i trulež tridesetogodišnjeg životnog stila. Potrebno je vreme da to sve izađe. Veliko olakšanje pričinjavaju mi tople kupke za glinom morskom soli i eteričnim uljima i stimulišu dalju kožnu eliminaciju.

Aktivnost

U početku ovog perioda nisam fizički aktivan, i osim kratkotrajnih vožnji biciklom i laganih šetnji, trudim se da svu energiju sačuvam za čišćenje i eliminaciju. Počinjem izuzetno dugo da spavam od 8 pa čak i do 12h dnevno. Telu je definitivno potreban odmor da se regeneriše. Dajem sve od sebe da i aktivnost uma svedem na što manji nivo, redovno meditiram i radim vežbe energetskog fokusa i vizualizacije. Kasnije se vraćam u formu i početkom jeseni počinjem ponovo da vozim dostave u Eko Kuriru. A svaki preostali trenutak koristim za dalje istraživanje i pronalaženje novih informacija. Želim da saznam sve što je moguće o temi zdravlja, a što više saznajem sve mi je jasnije da je istina jedna i jednostavna. Jedi prirodnu svežu hranu. Ne truj se. Posti. Ova poslednja misao postaje sve izraženija u mojoj svesti i prirodni životni tok me navodi na istraživanje Master Fast Sistema. Osećam neodoljivu privlačnost prema tom pristupu, ljudima i zajednici koja se oko njega formirala i odlučujem da se upustim u tu avanturu. O tome detaljno u narednom izdanju.

Manje...

Peace!

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *