Plodovi istraživanja i novi pristup

Tokom primene Candida crusher programa opisanog u prethodnom članku, nailazim na Dr Robert Morsa, čoveka kojeg smatram svojim mentorom, i njegovu filozofiju i metodologiju Regenerativne detoksifikacije. Njegova energija mi je bila neopisivo privlačna, a svaka njegova reč je odzvanjala suštinskom istinom i dubokim poznavanjem i razumevanjem ljudskog sistema, procesa stvaranja poteškoća i njihovog otklanjanja. Pristup je bio toliko oprečan svim ustaljenim normama i pogledima da mi je bilo apsolutno logično da će davati i suprotne rezultate tj da će mi obezbediti zdravlje nasuprot bolesti. Provodim sate pregledajući njegov YT kanal na kome sam odgledao sve što postoji po nekoliko puta i pripremam sebi tranzicioni program.

Više...

Otkrovenja

Prvo veliko otkrovenje koje je proizašlo iz ovog istraživanja jeste to da su bolesti koncepti stvoreni u ljudskom umu i da one ne postoje u stvarnom svetu. Ovo možda zvuči neverovatno nekima od vas znajući zasigurno da postoji veliki broj bolesnig ljudi na svetu, što je takođe apsolutna istina. Kako sada pomiriti ova dva, bolesti ne postoje ali postoje bolesni ljudi?? Da bi smo ovo razumeli moramo shvatiti prirodu konvencionalnog shvatanja bolesti koje su u svojoj suštini samo imena za grupe simptoma koje se često javljaju zajedno, i gotovo po pravilu nemaju veze sa uzrokom, a kao takve nikada ne mogu biti uklonjene dok se ne ukloni sam koncept imenovanja simptoma i njihovog tretiranja.

Drugo veliko otkrovenje me je udarilo kao potisnuta istina koja je naglo isplivala na površinu zdravog razuma i zauzela svoje zasluženo mesto kao vodilja svesnog delovanja. Ovo je bila činjenica da je najčešći uzrok čovekovih problema opstrukcija u protoku energije fizičkog, mentalnog, emocionalnog ili energetskog tela odnosno jednostavno rečeno, prljavština ili zatrovanost.

Treće otkrovenje može se smatrati posledicom prva dva i predstavlja plan akcije u preokretanju razvoja simptoma. Podrazumeva otklanjanje uzroka nastajanja problema tj nečistoće u telima, a za to, najbolji poznati metod je post odnosno prekid unosa materija štetnih za organizam i pokretanje prirodnog procesa njegovog čišćenja.

Tranzicija

Imajući sve ovo u vidu formiram  tranzicioni plan koji se sastojao od sistematskog smanjivanja udela kuvane hrane u ishrani praćenog zamenom ovih obroka povećavanjem unosa voća. Dan počinjem voćnim sokom, kasnije jedem voćni obrok ili smoothie, posle toga salatu sa barenim/pečenim/ili na pari pripremljenim povrćem i uveče kuvani obrok sa salatom (pasulj, grašak, pirinač, sočivo, tikvice i sl.). Ubrzo i drugi obrok zamenjujem voćem, i počinjem naglo da se osećam sve lakše i lakše, do te mere da im bilo kakva kuvana hrana postaje izuzetno teška, jako me nadima i generalno se osećam kao da sam jeo kamenje. Tada rešavam da potpuno izbacim kuvano i pređem na 100% voće i da vidim šta će se tada desiti. Ovom periodu ću posvetiti naredno izdanje.

Klistiranje

Takođe, ubrzo sam uvideo i u sopstvenom iskustvu koliki je značaj pravilne eliminacije, i koliko otpada se potencijalno nalazi zaostalog i zalepljenog u crevima i rešavam da zagrizem metak i dam šansu klistiranju. Nije mi bilo potrebno mnogo vremena da skontam da ono što izlazi daleko premašuje ono što ulazi u telo, a osećaj olakšanja prouzrokovan evakuacijom ovih nečistoća iz tela nemoguće je opisati nekom ko to nije doživeo. Na ovom mestu valja skrenuti pažnju na činjenicu da prosečan ćovek ima 9-15 neeliminisanih obroka u debelom crevu, ne računajući stariji otpad koji je pretvoren u gumasti plak. No više o tome u nekom od narednih izdanja. U periodu kandida dijete i tranzicione ishrane gubim oko 5kg, ali uviđam da je to uglavnom voda, mast i otpad te se ne uzrujavam previše. Iako izgledam slabiji u suštini sam znatno jači i stabilniji nego u doba kada je sve počelo. 

Pozdrav svima i veliko hvala što pratite i podržavate moju priču, to mi daje veliku snagu i inspiraciju da što bolje približim ovu temu!

Peace!

Manje...

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *