Veliki pozdrav svima i nadam se da vas novi tekst zatiče u dobrom raspoloženju. Pre nego što počnem želim da vas sve podsetim da je u toku migracija Facebook grupe na Telegram aplikaciju gde sam formirao dve grupe. Detox zajednica je besplatna grupa koja će biti organizovana slično kao što je do sada funkcionisala Facebook grupa. Detox Master je grupa u kojoj planiram da okupim sve one koji se aktivno i posvećeno bave čišćenjem i ona je plaćenog karaktera. Podsećam takođe da je do 15.4. na snazi popust od 30% za priključenje Master grupi. Detaljnije informacije možete pronaći OVDE. A sada da pokušamo da uhvatimo priključak tamo gde smo stali pre oko 3 godine. Sve što pišem je na osnovu sećanja i fotografija koje sam napravio i nadam se da ću uspeti da se precizno setim svega što se dešavalo.

Velike eliminacije – početak

Kao što se stariji članovi grupe verovatno sećaju, poslednji deo ličnog procesa koji sam javno delio bile su velike eliminacije koje su mi se dešavale na koži. Ovo se sve odigrava 2019. otprilike tačno pre 3 godine. Kao što to obično biva, eliminacija se desila nakon perioda u kojem sam se osećao bolje nego ikada ranije u životu. Neposredno pre toga sam završio kraći post na sokovima i bio na 100% voćnoj ishrani pre putovanja na Tajland u februaru mesecu. Eliminacioni period je započeo veoma malim koracima, pojavom jedne male bolne bubuljice ispod pazuha desne ruke. Slične stvari su se i ranije dešavale na različitim mestima na telu i nisam tome pridavao velikog značaja. Međutim, iz dana u dan se ova bubuljica povećavala, zajedno sa bolom u okolnom tkivu, dok u jednom trenutku nisam shvatio da je u pitanju otečen ceo jedan limfni čvor. U ovom trenutku sam počeo da tražim način da ublažim bol i otok ali izgledalo je kao da ništa ne pomaže. Stavljao sam obloge od urina, i mazao Tigrovom masti (veoma popularan melem na Tajlandu), i ovo je donosilo određenu dozu olakšanja u smislu bolova, ali je otok nastavljao da raste i postalo je očigledno da će da probije kožu i izađe napolje tim putem. 

U tom trenutku odlučujem da stisnem zube i pokušam da iscedim sadržaj onoga što je u tom trenutku već ličilo na omanji čir. Neću da se pretvaram da nije bolelo i da mi nisu išle suze na oči, ali smatrao sam da je bolje preživeti ovaj trenutan bol kako bih doživeo olakšanje od konstantnog pritiska koji se svakodnevno gomilao u tom predelu. I bio sam u pravu. Kada je sadržaj konačno probio kroz kožu osećanje je oslikavalo mešavinu zgražavanja i olakšanja. Zgražavanje je bilo nad prirodom sadržaja koji je bio braonkasto zelen sluzav gnoj nesnosnog mirisa, očigledno poreklom iz dubinskih slojeva organizma. Olakšanje je naravno dolazilo od otpuštanja pritiska koji se gomilao u tkivima. U narednih par dana eliminacija se nastavlja kroz otvor na koži, svakim danom sve manje i manje dok se na kraju potpuno nije obustavila i rana zavorila kao da se nikad ništa nije desilo na tom mestu. Ceo proces je trajao oko dve nedelje.

Druga runda

Nakon završene eliminacije bio sam uveren da je to bilo to, i sa olakšanjem nastavljam da uživam u svom boravku na Koh Phanganu. Međutim moje telo je imalo druge planove. Nekoliko dana kasnije javljaju se ni manje ni više nego 4 nove bubuljice ispod levog pazuha. Ranije opisan proces se ponavlja sa četvorostrukim intenzitetom. Pokušavam da uradim sve što sam u mogućnosti, ali proces se pokazuje kao nezaustavljiv. Telo je odlučilo da se oslobodi sloja naslaga i deluje mi kao da nije bilo ništa u mojoj moći da se odigra drugačije. Bol je bila gotovo nesnosna, spavanje poremećeno, kao i većina dnevnih aktivnosti. I dalje nastavljam sa voćnom ishranom i praktikujem dodatne metode koje sam u mogućnosti da primenim. Eliminacija je izuzetno obilna i bolna, a ono što izlazi iz mene je teško prevesti u reči. Fotografije ovde neću objavljivati zbog lošeg prethodnog iskustva kada sam delio ovakve stvari širokoj publici, ali ću ih objaviti u Master grupi ukoliko članovi budu zainteresovani da vide kako je to sve izgledalo. 

Ovaj talas je znatno intenzivniji i duži od prvog, i traje oko 4 nedelje, ako me pamćenje dobro služi. U jednom trenutku javlja mi se nova, nazovi bubuljica na ramenu, otprilike na mestu gde se primaju vakcinacije, i ceo proces se dešava ponovo sa te strane. Osećam probadanje u mišiću upravo kao da me neko bode iglom i u svesti mi je očigledan osećaj da se čisti povreda od primanja vakcine na tom mestu u nekom periodu života. Potvrdu toga dobijam i u fizičkoj manifestaciji, kad pimećujem da sadržaj koji izlazi ima očigledan, svima nam dobro poznat miris bolnice. Paralelno sa svim ovim dešavanjima, krenula je da se odvija i treća, najveća runda eliminacije, ali tome ću posvetiti pažnju u narednom tekstu.

Ukoliko želite da nastavite da pratite ovu priču, kao i sve što se desilo nakon ovog perioda pozivam vas sve ponovo da se priključite grupama na Telegramu. Čujemo se uskoro sa nastavkom izlaganja.

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.