Nakon nekoliko objavljenih teorijskih tekstova u poslednje vreme, imam potrebu da podelim sa čitaocima šta ja trenutno radim u svom protokolu. Poslednji izveštaj bio je vezan za Prolećno čišćenje i ticao se DTS posta koji sam eksperimentalno sproveo. Sada je prošlo već nekoliko meseci i od završetka posta pa bih želeo da podelim kakav mi je bio režim u tom periodu i naravno kakve sam rezultate postigao.

Prekid posta

Nakon završetka prolećnog čišćenja nastavljam ishranu voćem koja je najpovoljnija za produžavanje efekata učinjenog posta. U tom periodu prestajem sa primenom biljnih tinktura i čajeva. U režimu mi ostaje naizmenični suvi ost 14-16h dnevno i naravno fizičke vežbe. Svakodnevno radim pozdrav suncu i pešačim ili vozim bicikl. U režim uvodim i vežbe na spravama u otvorenoj teretani 2-3x nedeljno po oko 30 min. Ovakav režim mi je omogućio da brzo prebrodim iscrpljenst od suvih postova i da povratim snagu koja mi se umanjila na postu. Takođe, konačno uvodim u redovnu primenu i suvo četkanje kože koje odmah počinje da daje rezultate u smislu uklanjanja naslaga iz pora i otvaraja eliminacije kroz kožu poboljšanjem cirkulacije i pojačanim znojanjem.

Nakon prekida

Period ovakvog izlaska iz posta potrajao je oko 2-3 nedelje. Za to vreme mi se počela sve više javljati potreba za obrocima sa povrćem i počeo sam lagano da ga uvodim. Prvo je to bila salata sa laganim dressingom od prilike svakog drugog dana, pa sve teži dressing sa orašastim plodovima i semenjem i na kraju sam svoj kreativni ventil pronašao u pripremi nekoliko takozvanih gurmanskih obroka. U ovom poretku može se lako primetiti okretanje ka sve težoj, masnijoj i začinjenijoj hrani. Ovakav razvoj događaja vidim kao veoma lagano klizanje ka sve manje optimalnoj ishrani i početak manifestacije simptoma starih zavisnoti. Nije veliki problem na kratko se upustiti u svet tih zavisnosti makar samo da se podsetimo da one vode i ka razvoju fizičkih simptoma.

Tako je bilo i ovaj put. Ubrzano sam krenuo da dobijam na telesnoj masi, što bi neki možda i pozdravili. Ipak, jasno se moglo osetiti da je taj dobitak nekvalitetan i uglavnom smešten u crevima kao usporena eliminacija ili kao masne naslage. Počinje i pojavljivanje starih bolova, alergijskih reakcija na polen u sezoni cvetanja kao i ubrzano zamaranje i stalna pospanost. Počinju i da se pojavljuju ogromne bolne bubuljice u nosu koje su se stvarale i povlačile u talasima. Ovo me navodi da obustavim period kratkoročnih užitaka i ponovo se vratim na malo konkretniji detox protokol.

Trenutni režim

Srećom, u tom trenutku je počelo da pristiže i sezonsko voće lokalne proizvodnje. Ovo mi omogućava da se vratim na režim 100% voća i tako ponovo pojačam čišćenje. Jedem uglavnom sočno voće u monoobrocima, a ponekad za večernji obrok napravim voćnu salatu od maksimalno 3 vrste voća sa prelivom od urmi i rogača. Režim fizičkog vežbanja nastavljam kao što je ranije opisan, sa pojačanom vožnjom bicikla na 40-60km 5-6 puta nedeljno. U periodu tokom i nakon posta radim na doterivanju svojih biljnih tinktura u smislu sastava, jačine i metodologije izrade. Uvođenjem novih metoda trudim se da pojačam njihov energetski zapis i unapredim suptilni uticaj koji imaju na energetsko telo. Takođe balansiram njihov sastav i metode ekstrakcije za poboljšan uticaj na fizičko telo u periodima eliminacije. Sada naravno uzimam da ih testiram, a testiraju ih i neku od vas sa zadovoljavajućim rezultatima.

Takođe primenjujem i mnoge druge dodatne metode kao što su uzemljenje, izlaganje suncu, vežbe disanja, hidroterapija, meditacija i vizualizacija itd. Ove i druge dodatne metode će detaljnije biti opisane u nekom od narednih tekstova.

Rezultati

Prelazak na voćnu ishranu i strožiji režim brzo počinje daje odlične rezultate. Već nakon 2-3 dana se izbacuje sadržaj teže hrane koji se nagomilao u crevima i uspostavlja se prohodna probava. Alergijske reakcije i bolovi počinju ubrzano da se smanjuju, a za nekih 7-10 dana u potpunosti se povlače. Nivoi energije se vraćaju na znatno veću ravan, a vraća se i bistrina i izbalansiranost uma i emocionalnog sistema. U ovom periodu dobijam nekoliko izraženih reakcija koje su sve bile u vezi sa kožom i sluznicom.

Prvo imam nekoliko velikih eliminacija gotovo čvrste materije iz očiju i nosa (krmelji i tvrde okorele sline) koje su trajale nekolio dana. Na kraju, u poslednjih 10ak dana veoma izražena eliminacija putem kože, pojava crvenila i svraba kao i blandi nalik na boginje ili ujed komarca. Ovo su sve naravno detox reakcije, krize isceljenja/eliminacije, ili kako ko već voli da ih nazove. Prolaznog su karaktera i svojim prestankom donose osećaj poboljšanog zdravlja, uvećane energije i vitalnosti i stabilizaciju na višem energetskom nivou postojanja.

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu i energiji! 

Širi info:

One thought on “Moj protokol”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *