Master Fast Sistem (MFS)

 

Kao što je već nagovešteno u prethodnom izdanju, nakon od prilike dva ipo meseca voćne ishrane, odlučujem se da isprobam sistem posta koji sam otkrio na internetu zvani Master Fast Sistem. Program je obećavao rešenje problema svih kategorija, od svakodnevnih simptoma do teških degenerativnih stanja. Predstavlja sistem kombinovanog suvog i mokrog posta odnosno platformu za progresivno produžavanje suvog posta. Detaljno se o protokolu možete informisati na zvaničnom MFS sajtu (engleski) ili u Facebook grupi Postom do zdravlja na jeziku razumljivom širom područja zapadnog balkana. Sistem mi je veoma jednostavan, razumljiv i logičan, prikupljam sve potrebne sastojke, pripremam sebi biljne tinkture prema receptima iz grupe i otiskujem se u nepoznato, iako ubeđen da su svi moji problemi gotovo rešeni ili nadomak rešenja nastavkom voćne ishrane.

Više...

Program i početak posta

MFS je prilično fleksibilan po pitanju protokola i na taj način pristupačan svima i prilagodljiv za svačiju trenutnu situaciju. Smatrjući sebe temeljno pripremljenim kratkotrajnom voćnom ishranom odlučujem se da od starta zalepim gas do daske. U okviru preporučenih granica sistema uzimam najmanje količine tečnosti i pijem 1l soka od grožđa i aronije dnevno + dve šolje čaja za bubrege sa biljnim tinkturama i jednom dnevno pijem mešavinu psilijuma, bentonit gline i aktivnog uglja za vezivanje osloboćenih otrova, kiselina, sluzi… Ovo se konzumira tokom 8h a narednih 16h se posti na suvom (bez ikakvog kontakta sa vodom). Tako u krug 5-6 dana a nakon toga postim na suvom 36-48h, uglavnom tokom vikenda.  Na samom početku nemam nikakav drugi cilj osim da isprobam sistem i srušim sebi još jedan tabu vezan za hranu, a to je koliko nam je u stvari potrebno, i šta je to zapravo glad. Post počinjem sa telesnom masom od 56kg, prosečnog nivoa energije i snage. Nastavljam da radim dostave biciklom 4h dnevno što mi u tom periodu veoma prija. 

Glad

Vrlo brzo, već nakon nekoliko dana posta, postalo mi je potpuno jasno da je ono što sam nazivao glad kod mene bio veštački fenomen potpuno razveden od telesne potrebe za materijom, a vezan za emocionalno stanje, navike i zavisnosti, a kao što sam kasnije uvideo i za prisustvo parazita. Želja za hranom se javlja samo u prisustvu spoljašnjih okidača, određenih prizora, mirisa, zvukova, refleksno, uslovljeno. Dok sam se učio i vežbao samokontrolu osećam se pomalo kao Pavlovljev pas koji pokušava da pobegne iz kaveza. Koristio sam razne tehnike ne bih li se odbranio od napada zelje za hranom, a najefikasnije bile su one za koje sam se možda najmanje nadao. Veoma korisnom se pokazala vizualizacija, a sastoji se prosto od toga da sam zamišljao sebe kako jedem ono što mi se traži i na taj način veoma brzo poništavao želju. Drugi metod koji se pokazao neočekivano efikasnim bio je takođe praktične prirode. Počinjem da svoje šetnje organizujem tako da prolazim pored omiljenih fast food restorana i da namerno tražim sve mirise koji me podsećaju na moje zavisnosti vezane za hranu. Ovo možda deluje potpuno naopak pristup od očekivanog, ali upravo zato je, čini mi se, efikasan. Dok sam bežao i sklanjao se od tih zavisnosti one su me jurile proganjale. Sada kada ih namerno tražim one se povlače i ostavljaju me na miru. Veoma sam iznenađen ovim principom, ali uviđam da je porpuno u skladu sa zakonom akcije/reakcije, samo je pitanje da li sam ja izvor akcije ili mehanička reakcija nesvesnog uma na spoljašnje nadražaje. Sijalica je upaljena!

Prvi mesec

Sve u svemu prvi mesec posta je protekao prilično glatko i bez ikakvih turbulencija. Redovno pratim MFS grupu i priče ostalih članova, a odgovori na sva moja pitanja pojavljuju se u grupi kao da ih sam postavljam. Osećam neopisivu povezanost sa svetom oko sebe. Izoštravaju mi se čula, a pogotovo sluh i mris, a zamućen vid mi se potpuno ispravlja. Meditacija mi je duboka i plodna, počinjem polako da uviđam na koje sam sve načine dozvoljavao sebi da rasipam energiju. Nisam ni sanjao da ću izgurati mesec dana bez ikakve hrane, ali u ovom trenutku mi se čini kao da mogu da guram neograničeno. Jedine poteškoće mi se javljaju prilikom nedeljnog suvog posta gde osećam probleme sa disanjem i blagu nesvesticu. Na suvom postu uvek mi je bila turbulentna druga noć. Veoma malo spavam i doživljavam trenutke regresije u sećanja iz detinjstva, oslobađanje emocionalnih blokada i proživljavanje potisnutih bolnih situacija. Osećaj olakšanja i rasterećenja budi mi radoznalosti  daje podstrek da istrajavam i otkrivam sve dublje slojeve sebe. Svaka emocionalna eliminacija praćena je i fizičkom, a fizičke nečistoće me napuštaju intenzivno već od samog starta posta. Ali ono što me je čekalo u drugom mesecu nisam mogao ni da sanjam. Ali o tome u narednom izdanju. Čujemo se uskoro! 🙂  

Manje...

Peace!

Širi info:

5 thoughts on “MFS 1”

  1. Ovo je edukativno jako, jer nema ništa bolje nego saslušati lično iskustvo u oblasti koja vas zanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *