Mesec dana na Tajlandu

Napuštam ostrvo Samui i nekon kratkotrajne vožnje trajektom nalazim se na svom krajnjem odredištu.  Ne obraćajući pažnju na to u koje doba meseca dolazim našao sam se na brodu sa stotinama rejvera dan uoči februarskog Full Moon Party-a. Ovakav previd pokazaće se kao prilično velika greška, tj. bolje rečeno prilika da se naučim malo boljem planiranju. O čemu se radi? Pa upravo o tome da sam došao na ostrvo na dan pre najveće žurke u godini bez obezbeđenog smeštaja, što bi se reklo, na totalni blef. Brod je prispeo u luku na strani ostrva na kojoj se održava žurka i šansa da tu nađem smeštaj je bila minimalna koliko i nepoželjna. Držim se svog krajnje okvirnog plana, uzimam minibus do seoceta zvanog Šritanu (Sri-Thanu). Ono je bilo poznato kao mesto okupljanja veganske, duhovne i detox zajdnice na ostrvu.

Više...

Šritanu

Minibus me ostavlja na stanici u samom centru seoceta i odatle lagano krećem u istraživanje i potragu za smeštajem. Raspitujem se u mnogim resortovima ali naravno nigde nemaju da mi iznajme smeštaj ni na nekoliko noćenja, a kamoli na mesec dana kao što sam ja tražio. Počinjem pomalo da sumnjam u svoju odluku da putujem na blef, ali naravno ne odustajem od potrage. Nakon pojedene dve kile manga vraća mi se entuzijazam i nastavljam. Ubrzo uspevam da pronađem mali neugledan bungalov u resortu na plaži zvanom Golden Rock Bungalows.

Kvalitet smeštaja nije bio na zavidnom nivou, bez kupatila i sa pomalo buđavim madracom ali šta da se radi, nije bila situacija za probirljivost 😅. Kvalitet smeštaja je u svakom slučaju bio nadoknađen odličnom lokacijom na plaži i prelepim okruženjem i niskom cenom. Sve u svemu bio sam presrećan što sam se konačno smestio, pa makar i samo na nekoliko dana. Ovo mi je bila odlična baza da krenem u potragu za dugoročnim smeštajem.

Jungle Garden

Uvidevši da ću morati da malo proširim granice svoje potrage, idućeg dana iznajmljujem bicikl i započinjem svoju trodnevnu potragu. Trećeg dana, kada se gužva od žurke već pomalo razišla pronalazim mali resort od 11 bungalova ušuškan u džungli među stablima kokosa, banane i manga pod imenom Jungle Garden Bungalows. Okruženje je bilo prelepo, soba čista i komforna i imao sam čak i sopstveno kupatilo! Ugovaram cenu za mesec dana i selim stvari u svoj privremeni dom, prezadovoljan kako je sve upalo na svoje mesto.

Prvi mesec

Prvi mesec boravka na Tajlandu mi je proleteo brzinom munje. Povezao sam se sa ljudima iz MFS grupe i ostvario veoma važna i nadam se dugotrajna prijateljstva. Vreme uglavnom provodim na Zen Beach-u, svojoj omiljenoj plaži ili na biciklu u potrazi za najboljim izvorima zrelog Tajlandskog voća. Detoks režim mi je u to vreme sledeći. Jedem što više sočnog voća, kupam se u moru, šetam po džungli, koristim saunu u Jungle Garden-u, radim vežbe i redovno meditiram i vežbam disanje na plaži uz zalazak sunca.

S vremena na vreme posećujem raw restorane i isprobavam razna interesantna sirova jela. Svakog ponedeljka se okuplja veliko društvo na zajedničkom voćnom doručku, sklapaju se nova poznanstva i stvaraju nove prilike. Život je po svemu nalik životu u razglednici. Osećam kako mi se snaga i energija ubrzano povećavaju i ogromnu zahvalnost na ukazanoj prilici da doživim ovaj nivo intenziteta životnog iskustva. Shvatam zašto se kaže tropski raj.

Povreda noge

Od prilike dve nedelje pred planiran polazak sa ostrva dešava mi se trenutak nepažnje u kojem sam uganuo stopalo i našao se poprilično imobilisan i vezan za svoj bungalov, prepušten da organizujem sopstvani oporavak. Sreća pa je uskoro počela da pada kiša koja nije prestajala narednih 10 dana pa svakako nisam gubio mnogo od boravka u prirodi.

Uganuto stopalo

Ovaj otok me inspiriše da da preduzmem suvi post kako bih pokušao da ga smanjim. U početku držim na njemu led a kasnije obloge od gline i aktivnog uglja. Na suvom postim oko 66h što je tada moj najduži suvi period. Otok i bol svakim danom sve brže nestaju i nakon prestanka desetodnevnog mini-monsunskog perioda već sam u mogućnosti da hodam i vozim bicikl. Ali polazak kući mi se prebrzo prikrao. Definitivno bih voleo da ostanem duže….

Manje...

Peace!

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *