Otkud ja tu gde sam?

 

Budući da sam na stazu praktikovanja regenerativne detoksifikacije izbio iz zdravstvenih razloga, čini mi se da je na samom počeku značajno da makar u kratkim crtama iznesem svoju zdravstvenu istoriju. Ovo je grub prikaz na osnovu sećanja i konsultacije sa onima čije sećanje dobacije dalje od mog, i gde opisujem samo krupnije poteškoće i metode njihovog prevazilaženja, a  izostavljam male akutne manifestacije simptoma.

Pa da počnemo….

 • od samog rođenja problemi sa niskom telesnom masom i poteškoće pri gojenju koje su me pratile ceo život.
 •  12-15 meseci primljena redovna vakcina i nedugo nakon toga manifestacija simptoma upale uha i pluća. Neuspešan tretman antibioticima i kasnije uspešno suzbijanje pojave simptoma konzumazijom sirovog kozjeg mleka nakon čega prestajem da jedem svo voće i povrće i zahtevam isključivo mlečne proizvode, žitarice i meso.  Takvu ishranu, praktikujem tokom najvećeg dela života najčešće jedući 1-2 mala obroka dnevno. Povremeni pokušaji uvođenja voća i povrća tokom života rezultiraju u momentalnm snažnim reakcijama koje smatram znakom da ih moje telo ne želi.
 • 3.5 god. aspiracija plastičnog objekta u pluća prouzrokuje upalu bronhija. Neuspešan tretman antibioticima 6 nedelja u bolničkom okruženju, kasnije uklanjanje objekta bronhoskopijom i prestanak pojave simptoma. Prvi put pod anestezijom.
 • 5-7 god. pojava čestih jakih glavobolja prisutnih tokom većine života, bez dijagnoze, sa povremenim, kasnije sve učestalijim tretmanom tabletama protiv bolova.
 • 5 god.  upala grla i krajnika, preporučeno uklanjanje trećeg krajnika, uklonjena sva tri. Drugi put pod anestezijom.
 • 6 god. ponovo upala uha koja se kasnije pojavljuje na svake 2-3 godine naizmenično sa leve i desne strane. Svaki put tretirana antibioticima (tablete, injekcije, venske injekcije, inhalacije).
 • 7 god. početak problema sa vidom i nošenja naočara gde mi se vid postepeno pogoršava sve do 16. godine kada samoinicijativno prestajem sa nošenjem naočara i vid počinje da se poboljšava.
 • 9-10. razvoj alergijskih simptoma na polen trave, ambrozije i na grinje + početak simptoma dečje astme. Redovni tretmani antialergijskim tabletama svakog proleća i svakodnevne inhalacije kortikosteroidima 2-3 puta dnevno u periodu od 4 godine ne daju rezultate u suzbijanju manifestacije simptoma, nakon čega samoinicijativno odustajem od terapije. Jedino olakšanje simptoma pruža redovno treniranje 7-15 god.
 • Oko 10 god. pojava peruti, postaje hronična, pokušaj tretmana šamponima bezuspešan.
 • 11 god. razvoj straha od bolesti i hemikalija, napadi panike kao i pojavljivanje u svesti teorije da se čovek celog života truje hemikalijama i na kraju od toga umire. Strahovi i neosnovane teorije uspešno suzbijeni psihoterapijom.
 • 12 god. početak bolova u donjem delu leđa, poreklo nepoznato, bez dijagnoze i tretmana. Tokom godina postaje hronično i prelazi u naviku.
 • 15-25 god. period mirovanja simptoma sa povremenim manifestacijama koje u tom periodu smatram normalnom životnom pojavom. Dolazi do zaokreta u ličnosti i potpunog menjanja navika gde prestajem da se bavim sportom (atletika i rukomet) i počinjem sa pušenjem, konzumacijom alkohola, večernjim izlascima….
 • 16 god. saobraćajna nesreća i povrda glave, lom sinusnog kanala i višečasovni gubitak svesti.
 • 17-18 god. upoznavanje i usvajanje rejv kulture.
 • 21 god. uvođenje u praksu meditacije, energetske vizualizacije i vežbanja joge.
 • 22-23 god. početak eksperimentisanja sa hranom gde sam u periodima od po mesec dana isključivao određene namirnice iz ishrane i posmatrao kako utiču na moj organizam, meditativnost, duhovo i emocionalno stanje. U periodu od nekoliko godina testirao meso, mleko, jaja, konzervanse, aditive, šećer, so, žitarice.
 • 25 god. početak manifestacije simptoma hroničnog umora. Intuitivni tretman biljnom ishranom i treningom donosi rezultate, ali izgovori i zavisnosti me uvek vraćaju na stari režim čim dobijem prve rezultate, osećaj olakšanja i povlačenja simptoma.
 • 27 god. prvi pad u nesvest. u narednih par godina javlja se još nekoliko puta i sve učestalije.
 • 29-30 god. totalni kolaps telesnog sistema, neprestani umor, nesvestice, vrtoglavica,  česte glavobolje i osećaj pritiska u glavi, problemi sa održavanjem ravnoteže, teško disanje, eliminacije sluzi, bolovi u zglobovima i mišićima, bolna urinacija, upale bešike, mokraćnih kanala i bubrega, srčane aritmije, kožne promene, katastrofalan telesni miris, gubitak životne energije i volje, izolacija od društva, gotovo vezanost za krevet, konstantan osećaj potrebe za velikom životnom promenom i traganje za rešenjem.
 • 30 god. početak detox programa.

Sve u svemu tokom prvih 30 god. ovog boravka na zemlji progutao sam, ber preterivanja, hiljade tableta, primio stotine, injekcija, i sigurno nekoliko meseci proveo priključen na inhalator, na šta uvodim i redovno pušenje i konzumaciju alkohola od svoje 15. Ukoliko želite recept za raspad sistema, čini mi se da sam usavršio najbolji mogući.

U narednim tekstovima baviću se svojim dosadašnjim detox programom. Ovde možete pročitati sledeći u nizu.

 

 

Peace  🙂

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *