Odluke i prvi koraci

Kao što je već navedeno u prvom delu ove priče u svojoj 30oj godini postojanja moje telo se susrelo sa granicama svojih mogućnosti i počelo lagano da otkazuje poslušnost, iako sam ja davao svoj maksimum da ga prisilim da čini kako mu zapovedam. Krajem novembra 2015. uviđam da moram napraviti neku promenu, ali još uvek nisam svestan tačno kakvu ni koliku. U tom trenutku jedino sam bio siguran da mi je potrebno vreme da provedem sam sa sobom. Odlučujem da se isključim iz svih mogućih spoljašnjih aktivnosti ne bi li smislio kako da se iskobeljam iz situacije u kojoj sam se našao i zadajem sebi rok do 11.12. tj. sledećeg mladog meseca da smislim šta mi je činiti.

Više...

Rok je naravno , kao i svaki, veoma brzo istekao, i bez vidljivog rešenja na horizontu situacija mi je delovala gotovo beznadežano. Postojale su samo dve stvari koje su bile sigurne: da će put biti dug i da se mora napraviti prvi korak. Tada donosim odluku da uložim svoj apsolutni fizički, mentalni, emocionalni i duhovni maksimum u sebe i svoje zdravlje. Takođeo obećavam sebi da ću u periodu od 13 mesečevih ciklusa tj. jedne lunarne godine da održim ovaj fokus i istrajem sa programom pre nego što se počnem baviti procenom stanja i rezultatima. Pravim fotografiju da dokumentujem početno stanje i krećem u nepoznato. Visina: 182cm Težina: 60kg.

Početno stanje

Prvi koraci nisu bili ogromni, a većini, siguran sam, apsolutno očigledni. Na samom startu prestajem sa noćnim izlascima i partijanjem, kao i sa farmaceutskim stimulansima i supresivima simptoma, uvodim redovno spavanje, šetnje na svežem vazduhu, vežbanje i odmor. Takođe počinjem sam da pripremam svoju hranu, kuvam svakodnevno, mesim i pečem sopstveni hleb, smanjujem na minimum industrijsku hranu, fast food i slatkiše, pijem što više vode. Od ovakvih promena osnovnije ne može, ali ipak u periodu od oko 2 meseca stanje počinje lagano da se popravlja.

A onda dolazi do prvog velikog pada, ali pošto sam prekoračio preporučenih 300 reči održavanje pažnje i neizvesnosti, kao i za SEO optimizaciju nastavk sledi u narednom izdanju.

Stay tuned!

https://www.facebook.com/detoksifikacija/

Manje...

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *