Još jedan veliki pozdrav svima sa tropskog ostrva Koh Phangan u Tajlandu. Ovoga puta želim da se pozabavim temom koja može imati ogroman uticaj na pojedinačne živote čitalaca, a naročito ukoliko se sprovodi precizno i usmereno. U pitanju je pojava koja je vremenom dobila mnogo različitih naziva, kao što su: Zakon privlačenja, Tajna, Telekineza, Transurfing, Vizualizacija, Manifestacija… Kod svih ovih metoda zajedničko je da želimo da usmerimo energiju ka stvaranju određenog ishoda u svomo životu. Ovom prilikom želim da podelim svoje dugogodišnje iskustvo sa ovim fenomenom, jer je to jedan od prvih metoda koje sam susreo iz palete takozvanih nefizičkih sposobnosti. Cilj mi je da ovde ponudim moćan metod koji može poslužiti svima da za sebe manifestuju život koji žele.

Istorijat

Za mogućnost direktnog uticanja na ishode u budućnosti saznao sam naizgled istovremeno iz nekoliko izvora, ali najpraktičnije i najprimenljivije metode sastavio sam po uzoru na rad fizičara dr Tomasa Kembela. Njegova Velika Teorija Svega pružila mi je osnov za razumevanje principa na kojima funkcioniše manifestovanje, a nakon toga sam na ličnim primerima eksperimentisao i pokušavao da dođem do smernica koje bi ovu moćnu metodu učinile primenljivom u svakodnevnom životu na bezbedan način. Putem pokušaja i grešaka uspeo sam da izolujem komponente koje utiču na našu mogućnost da menifestujemo, kao i na to koliko će brz i precizan biti taj proces. Metoda se može koristiti da privučemo u svoj život ljude, stvari, predele i događaje koje smatramo da su nam potrebni u ovom trenutku.

Pravila

Potrebno je prvo naglasiti da manifestovanje nije nikakva moć koja je podarena odabranima, već je prirodna pojava i svako od nas to radi, bilo da je svestan toga ili ne. Ako smo nesvesni, onda jednostavno manifestujemo nasumice, ili još gore, pod uticajima koji nemaju naše blagostanje u vidu. Ali kada primenimo osnovna pravila manifestovanja u stanju smo da na veoma konkretan i dosledan način stvorimo za sebe život koji smatramo da zaslužujemo. Osnovna pravila manifestacije koja sam uspeo da otkrijei i potvrdim u svom iskustvu su:

Zapiši precizno

Verovatno jedan od najbitnijih koraka je upravo onaj početni. Ono što prvo moraš uraditi jeste da uzmeš parče papira i da zapišeš ono što želiš da se desi u tvom životu. Najbolje je zapisati konkretne i tačno određene stvari, nasuprot previše uopštenim zahtevima. Na primer, bolje je reći: „Želim da dobijem ponudu za novi posao.“ nego reći: „Želim korenite promene u svom životu“. Ako postavimo svoj cilj kao previše uopšten, rezultati će doći, ali će i oni biti uopšteni, veoma spori u manifestaciji, a ponekad i nepovoljni za našu stvarnu nameru.

Nasuprot tome, ne treba ići ni previše u detalje kao recimo da kažeš: „Želim posao u pošti na međunarodnim pošiljkama“. Ovaj zahtev je previše specifičan, što uveliko smanjuje verovatnoću da će se desiti, iako naravno može da se manifestuje i na ovako precizan način. Meni se pokazalo da je najbolje napraviti kombinaciju, 2-3 konkretnija cilja, i isto toliko malo uopštenijih. Stavi ih na papir, uvek nosi sa sobom, i podsećaj se što češće. Možeš takođe i napraviti pano sa fotografijama i citatima o tome kakav život želiš za sebe i okačiti ga na vidno mesto gde će ti često biti pred očima. Ovo su sve načini da se fokusira naša svesna energija tačno ka ishodu koji želimo.

Vremenski okvir

Druga stvar koja je bitna je deti vremenski okvir u kojem naši zahtevi trebaju da se ostvare. Ovo je veoma korisno jer ako ne stavimo okvir, manifestacija može da potraje predugo, i da naizgled i ne uspe. Treba staviti vremenski okvir koji je nama realan, ili pak malo kraći od toga i stvari će se složiti tačno prema tom okviru. Ovaj vremenski okvir takođe staviti na papir, da se ne izgubi u moru neizvesnosti. Primer: „Želim ponudu za novi posao u naredna tri meseca“. Na treba se previše opterećivati oko vremenskog okvira, stvari se najčešće mogu desiti znatno brže nego što mi mislimo da je potrebno.

Meditacija i emocije

Provodi što više vremena u stanju meditacije/molitve, usmeren/a na svoje ciljeve. Osećaj ih kao da su već ispunjeni u sadašnjosti. Vizualizuj život kao da je već ostvareno tačno ono što želiš. Oseti zvuke, dodire, mirise, ukuse života koji želiš da ti se ukaže u stvarnosti. Iskusi ono što želiš kao da se trenutno deševa i kao da upravo sada proživljavaš emocije koje proizilaze iz toga. Radi ovo što češće u toku dana, makar i na minut-dva, a naravno i duže kada si u prilici. Sadržaj naše svesti je ono što će se pojaviti u našem iskustvu, i zato treba gledati da svest bude ispunjena sadržajima koje želimo da privučemo.

Negacija

Zaboravi na negacije, i na sve što ne želiš. Ovo je način da svoju svest upravo tamo i usmeriš, te da se to nastavi pojavljivati u tvom životu. Ako kažeš: „Želim da prestane ta i ta bolest“, ti se upravo na bolest fokusiraš i daješ joj dodatnu energiju, što je ojačava u stvarnosti. Uvek treba postaviti ciljeve koji su konkretno ono što želiš, kao recimo: „U narednih mesec dana želim da upoznam pet novih ljudi“. Nasuprot tome, izjava: „Želim da ne budem stidljiv u odnosima sa ljudima.“ fokusira našu energiju na stidljivost i samim tim ovakvo ponašanje ukorenjuje još dublje u stvarnosti. Ovaj princip je glevna razlika i način raspoznavanja pozitivnih od negativnih ljudi. Pozitivni ljudi uvek imaju pozitivno određene ciljeve i fokusiraju se na ono što žele, a negativni, nasuprot, drže fokus na negativno određenim ciljevima, tj usmeravaju svoju energiju na ono što ne žele. 

Ego

Kao i u svim drugim životnim sferama gledaj da se kloniš ega koliko god je to moguće. Manifestivanje sebičnih motiva je itekako na raspolaganju, ali sa sobom uglavnom nosi i veliku lekciju. Ovo sam naučio na teži način, ali bio sam puno mlađi i nespreman za tako moćnu alatku kao što je manifestacija. Uvek je povoljnije da pokušaš da manifestuješ nešto što ima i opšti značaj, za veći broj ljudi, kao i naravno za tebe lično. Manifestovanje sebičnih motiva najčešće nosi sa sobom i pouku vezanu za neželjene posledice takve manifestacije, a ponekad može da izazove i tragične ishode koje nisamo mogli predvideti, a bili su neophodni da naš zahtev bude ispunjen. Zato treba veoma dobro paziti šta se traži, jer naravno, velika je verovatnoća da ćemo upravo to i dobiti. Zato je narodna: „Triput meri, jednom seci“ veoma korisna u ovom kontekstu.

Spoljašnji uticaji

Za uspešnu manifestaciju ključno je kontrolisati spoljašnje uticaje koji nam skreću pažnju ka manifestaciji sveta koji je za nas nepovoljan. Ovo se najviše odnosi na masovne medije koji nam stalno usmeravaju pažnju na loše vesti, nasilne radnje i neželjena ponašanja. Najbolje bi bilo potpuno se isključiti iz ovih tokova ili ih makar maksimalno ograničiti za najboje rezultate. Ugasiti/izbaciti/prodati TV, ne kupovati novine, ne otvarati portale sa „vestima“ i drastično ograničiti društvene medije. To su sve načini da se naša svest usmeri ka poziciji straha i nesigurnosti i da nas drži zarobljenim u tim niskim frekvencijama sebičnosti, straha i preživljavanja. Posvetiti se čitanju inspirativnih knjiga, gledanju dokumentaraca i drugih sadržaja koji prikazuju svet onakvim kakav želimo da vidimo, a ne onaj koji želimo da prevaziđemo. Naravno okružiti se ljudima koji dele našu viziju i koji šalju energiju u istom pravcu kao i mi.

Srećno sa manifestacijom i pazite šta želite!

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu i energiji!

Širi info:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *