Pozdrav svim čitaocima. Današnja tema biće upravo ona koja je suštinski uzrok i mehanizam okidač za sve probleme koje mnifestujemo u svom fizičkom telu, a posledično i u svojoj okolini. Radi se naravno o emocijama. Pokušaću da razjasnim na koji način emocije pokreću mehanizme za stvaranje simptoma koji su ranije u nekoliko navrata opisani na blogu. Takođe, pokušaću da proniknem u poreklo, značaj i osnovnu podelu emocija i njihovu vezu sa evoluciom naše svesti.

Hrana

Nije potrebno preterano puno razmišljanja da bi se uvidela veza između emocija i hrane. Ona je apsolutno evidentna u svakodnevnom životu, ukoliko se samo malo zadubimo ispod površine svog ponašanja. Svako od nas je od malih nogu uslovljen da najtežu hranu jede u najemotivnijim situacijama. Kada se nešto slavi, uvek je to praćeno obiljem hrane. Isto tako, svima nama je poznato jedenje od ‘nervoze’. Čak su i najtužnije životne situacije praćene feštama i takozvanim gozbama. Na ovaj način hrana se od najranije mladosti povezuje sa emotivno nabijenim situacijama. I to upravo najteža i najštetnija moguća hrana. Zbog čega je to tako?

Sedativ

Možda će zvučati čudno na prvu loptu ali zasigurno ne i na drugu. Osnovna upotreba hrane u modernom svetu je da služi kao sedativ protiv doživljavanja burnih emocija. Teška hrana se u tim situacijama koristi ne bi li spustila našu vibraciju i snizila naš nivo energija na onaj koji nam je lagodan tj. na onaj na koji smo navikli. Emocionalna stanja su po samoj svojoj prirodi izuzetno energetski nabijena i izbacuju nas iz naše zone komfora. Ipak, većina nas je naviknuta da takva stanja zatrpava hranom ne bi li iskontrolisali ova energetska pražnjenja i izbegli njihovo doživljavanje. Hrana koju jedemo u tim trenucima je upravo ona hrana koja stvara nejveće naslage u našem organizmu.

Energetska stanja koja smo hteli da potisnemo i izbegnemo jedenjem teške hrane tada u stvari ostaju zapisana u naslagama stvorenim od te hrane. Ove naslage kasnije sprečavaju pravilan protok energije kroz fizičko telo i omogućavaju manifestovanje simptoma bolesti. To je takođe razlog zašto u periodima detoxa, kada se čiste naslage iz tela, doživljavamo i burne emotivne izlive. Emocija biva otpuštena iz tela zajedno sa naslagama u kojima je bila zapisana.

Mast

Hrana koja prednjači u svojoj ulozi zatrpavanja emocija jeste masnoća. Ona se u principu najbolje može opisati kao univerzalni izolator. Kao što nas izoluje od uticaja hladnoće, i od kiselina u ljudskom telu, tako nas izoluje i od doživljavanja intenzivnih i suptilnih energetskih vibracija. Ona te vibracije priguši i uspori, ali istovremeno menja svoju strukturu i zadržava njihov energetski zapis. Mnogi bi ovde mogli reći da se isti procesi dešavaju i sa vodim, pa čak i sa gasovima, i to sa punim pravom. Ipak, treba uzeti u obzir da su voda i gasovi znatno fluidniji i da se zvog toga ne talože u našem telu u tolikoj meri. Nasuprot tome, masne naslage se veoma sporo eliminišu, i zbog toga talože i zadržavaju u tkivima.

Sluz

Sličan mehanizam se dešava sa hranom koja proizvodi sluz. Ovo je hrana koju obeležavaju proteini. Ona stimuliše reakciju sluznice i lučenje sluzi koja opet ometa i usporava protok emocionalne energije kroz ljudsko telo.  Isto kao i u slučaju masti, sluz koje se sporo eliminiše iz tela u sebi zadržava zapis o energiji koja ju je proizvela i zaključava tu energiju u našem telu do trenutka eliminacije.

Emocije

Uloga postojanja emocionalnih reakcija u ljudskom sistemu je izuzetno važna. U svojoj suštini emocije predstavljaju naš kompas koji usmerava naše ponašanje u pravcu pozitivne evolucije. Sve ono što u nama proizvodi reakcije koje smatramo za dobre i poželjne jeste znak da mi evoluiramo tj. unapređujemo sebe i svet oko sebe. Ove reakcije nazivamo pozitivnim emocijama i one se javljaju kada delamo iz stanja ljubavi. Nasuprot tome, kada činimo iz pozicije straha, makar to bile i radnje koje se smatraju poželjnim, u našem iskustvu će se manifestovati negativne emocije.

Recimo da pronađemo nečiji novčanik na ulici. Ukoliko ga vratimo zato što znamo koliko on zanči vlasniku, i koliko čemo mu patnje i muke olakšati kada novčanik dobije nazad osetićemo se kao da smo učinili dobro delo i u našem iskustvu će se manifestovati pozitivne emocije. S druge strane mi istu radnju vraćanja novčanika možemo da učinimo iz straha da ne budemo uhvaćeni u krađi i od eventualne kazne koja je vezana sa tim. U ovom slučaju akt vraćanja novčanika je u stvari sebičan jer je za svoj uzrok imao lični strah, a ne ljubav prema drugome, i kao takav neće proizvesti pozitivne emocije. Na isti način postoji velika razlika u tome da li jedemo prirodnu hranu iz straha od bolesti ili iz ljubavi prema svom telu i svojoj okolini.  Zbog toga kažemo da je ego tvorevina straha i naš najveći neprijatelj, a ljubav isceljujuća sila.

Kompas

Kao što se iz navedenog primera može naslutiti, sve emocije u svojoj osnovi imaju dva stanja duha, a to su ljubav i strah. Naravno, ako bismo išli dalje, do nedualnosti, i ova stanja imaju isti izvor. Ipak u fizičkom svetu u kom se trenutno nalazimo vlada dualnost, a ljubav i strah su njena osnova. Ova dva stanja nisu emocije, već predstavljaju izvorište za sve one reakcije koje nazivamo emocijama. Lubav je stanje ili sila koja gradi stabilne strukture i nosi smislene i razgovetne informacije. Strah je sila koja ruši i razgrađuje i predstavlja šum u odnosu na signal ljubavi. Iz ovog razloga je od najveće važnosti da svoje emocije u potpunosti i do kraja doživimo ne bili smo znali da li se nalazimo na putu stvaranja ili razaranja , empatije ili sebičnosti, evolucije ili devolucije. Emocije su naš kompas na putu ličnog razvoja i bez njih, gotovo je neminovno da ćemo da zalutamo.

 

Hvala na posvećenoj pažnji i izdvojenom vremenu! 

🙏💜🕉☯☮🍈🍉🍋🍌🍍🍎🍐🍑🍒🍓🍏🍇

 

Blog možeš pratiti na Facebook stranici.

 

Opšti protokoli koji su namenjeni svima koji žele da učine prelazak na prirodni životni stil mogu se pronaći OVDE.

Ukoliko ti je potrebna pomoć na putu prirodnog zdravlja ili u primeni protokola na raspolaganju sam za individualne konsultacije, iridološke nalaze, energetske tretmane i izrade individualnih detox protokola. Detaljnije informacije nalaze se OVDE.

Kontakt: tel/viber – +38163585656; whatsapp: +66826090098; FACEBOOK; email – kontakt@detoksifikacija.com

Donacije za izradu, rast i razvoj sajta se mogu izvršiti putem PAYPALA ili uplatom na dinarski račun 160-55

Širi info:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *